BNR: Romania are nevoie de un sistem nou de absorbtie a fondurilor UE

Data publicarii: 12-10-2012 | Finante-Banci

Romania trebuie sa pregateasca un mecanism nou de absorbtie a fondurilor europene pentru cadrul financiar 2014-2020, pentru ca sistemul actual de structuri administrative sectoriale a esuat, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Bogdan Olteanu, informeaza Agerpres.

'Dupa exercitiul administrarii bugetului european 2007-2013 de-a lungul a 5 ani, sistemul de autoritati administrative sectoriale de administrare a fondurilor europene a esuat, nu a putut functiona in Romania. Este o stare de fapt, procentele de absorbtie vorbesc cat se poate de clar, pentru urmatorul buget al UE 2014-2020 pregatirea mecanismelor administrative trebuie sa inceapa probabil dupa ce fenomenele electorale se vor finaliza si cei pe care cetatenii ii vor alege se vor aseza la lucru. Romania trebuie sa pregateasca pentru acea perioada, acel buget , o solutie noua, un mecanism nou de absorbtie a fondurilor europene', a spus Olteanu. 

Oficialul BNR a aratat ca doua sunt provocarile majore pentru Romania in obtinerea resurselor de finantare, in special din 2007-2008, cand resursele de finantare s-au dovedit dintr-odata a fi limitate.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: