Asociatia Brokerilor avertizeaza asupra riscurilor in cazul apelarii la companii inregistrate in paradisuri fiscale

Data publicarii: 12-10-2012 | Finante-Banci

Operarea pe teritoriul Romaniei a unor platforme de tranzactionare si companii inregistrate in paradisuri fiscale, nesupuse reglementarilor pietei de capital nationale, poate aduce prejudicii atat investitorilor, cat si intermediarilor autorizati, care au o abordare corecta si onesta fata de clientii lor, care respecta legislatia pietei de capital, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Brokerilor /AB/ remis joi AGERPRES.

Precizarile AB au loc in contextul informatiilor aparute in presa potrivit carora exista zvonuri ca brokerul Cristian Sima, revocat miercuri din functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Bursei de la Sibiu, ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el. 

'Informatiile aparute in presa sunt extrem de ingrijoratoare si afecteaza imaginea intermediarilor autorizati si a intregii piete de capital din Romania. De aceea, Asociatia Brokerilor sustine verificarea de urgenta, de catre autoritatile competente, a situatiei relatate de presa, pentru stabilirea veridicitatii acesteia si a responsabilitatilor, in cazul in care aceasta se confirma', se spune in comunicat. 

Asociatia Brokerilor se disociaza de orice practici de aceasta natura si avertizeaza din nou investitorii ca, prin apelarea la platforme de tranzactionare si companii neinregistrate in Romania, care utilizeaza o promovare extrem de agresiva si promit castiguri fabuloase, isi asuma un risc foarte mare in ceea ce priveste investitia lor. 

De altfel, codul deontologic al activitatii de intermediere financiara nu permite garantarea unor castiguri sigure investitorilor. Investitorii sunt sfatuiti sa se adreseze numai societatilor de servicii de investitii financiare autorizate de CNVM, a caror existenta poate fi verificata pe website-ul institutiei.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: