Fuziunea dintre Bancpost si Banca Romaneasca ar propulsa noua banca pe locul sapte in piata

Data publicarii: 12-10-2012 | Finante-Banci

Bancpost si Banca Romaneasca, cele doua banci cu actionariat elen care ar urma sa fuzioneze dupa conso-lidarea discutata la Atena dintre actionarii National Bank of Greece (NBG) si Euro-bank, ar forma a saptea banca locala.

Noua entitate ar administra active de aproximativ 4,5 miliarde de euro si ar detine o cota de piata de 5,6%, ur-mand sa aiba in spate cea mai mare banca din Grecia, cu active de 178 de miliarde de euro.

Cele doua grupuri elene detin, pe langa cele doua banci, mai multe societati financiare pe piata roma-neas-ca, volumul total al creditelor acordate de acestea depasind 5 miliarde de euro. Bancile aveau, de asemenea, de-pozite atra-se cu o valoare cumulata de 2,6 mi-liar-de de euro.

Fuziunea din Grecia este asteptata dupa mai multe incercari de consolidare a sistemu-lui bancar sub presiunea crizei si dupa ce an-terior NBG si Eurobank au avut discutii se-parate cu Alpha Bank privind o eventuala fuziune, dar negocierile au esuat in ambele cazuri. Singura tranzactie incheiata pana in acest moment este preluarea de catre Piraeus a bancii de stat ATE Bank, in timp ce mai multe discutii sunt in derulare.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: