Sima: Cea mai pierdere a unui client al WBS Holding este de 1,4 milioane de euro

Data publicarii: 15-10-2012 | Bursa

Cristian Sima a afirmat duminica intr-un interviu ca cea mai mare pierdere a unuia dintre clientii firmei sale WBS Holding este de 1,4 milioane de euro si ca i-ar putea rambursa banii pierduti daca vinde activele pe care le are, insa sustine ca vrea sa-si despagubeasca toti clientii.

”Foarte multi clienti nu depun plangere pentru ca au incredere ca eu ma voi intoarce si vom ajunge la o intelegere, decat daca se duc sa faca plangere penala in British Virgin Islands. Eu, intr-un colt, undeva, al mintii mele clar, e ca pot sa ma refac a treia oara. Unde-s doua refaceri, de ce nu m-as reface si a treia oara? Si acum nu m-as apuca de la zero, pentru ca am ceva active, am o structura, am si o enorma experienta. In celelalte dati am avut un milion, l-am pierdut pe tot, n-aveam pe nimeni, asta e. A doua oara, bun, am pierdut 2,8 milioane, i-am imprumutat, i-am dat in cinci ani inapoi, m-am refacut", a declarat Sima intr-un interviu acordat jurnalistului Radu Soviani si transmis de Realitatea TV.

El spune ca acum lucrurile sunt un pic mai complicate, iar clientii trebuie sa aiba rabdare, "ceea ce nu au".

Sima a citit unele pierderi inregistrate de clienti dintr-o lista, care variau intre 2.000 si 16.000 de euro, si a afirmat ca le-ar putea plati "destul de repede", insa "vor sari ceilalti".

"In momentul in care mi s-a spus «Ne dai toata avere, ne dai toate WBS-urile, ne dai toate actiunile la Sibiu, tot, tot, tot ce ai, si lucrezi pentru noi», oamenii au spus «cu astia nu ne intereseaza»", ori eu nu sunt de principiul asta moral «datornici nu ma intereseaza, merg mai departe, ma intereseaza un singur datornic, caruia ii pun in brate tot», chiar daca el e cel mai mare datornic. Totul se face proportional", a adaugat brokerul.

Intrebat care este cea mai mare suma de recuperat, Sima a afirmat ca aceasta este de 1,4 milioane. Potrivit lui Sima, investitia initiala a clientului a fost de 1,8 milioane, iar castigul dupa sase luni este de "vreo 400 si ceva de mii".

Integral in Gandul.info


Ultimele stiri pe BankNews.ro: