Sefa MasterCard International: Plasticul va disparea. Romania va adopta mai repede noile tehnologii in materie de carduri

Data publicarii: 15-10-2012 | Finante-Banci

"Si noi ne dorim ca plasticul sa dispara”, este raspunsul dat de Ann Cairns, presedintele diviziei internationale a MasterCard Worldwide, care are in subordine activitatiile companiei din 210 tari si teritorii, la intrebarea Wall-Street.ro daca viitoarele tehnologii de plata, prin smartphone, tablete sau smart TV, corelate cu retelele de socializare precum Facebook sau Twitter, vor conduce la disparitia cardului bancar in forma actuala.

MasterCard a deschis la Dublin, Irlanda, primul centru de cercetare si dezvoltare a noilor tehnologii in domeniul platilor non-cash din Europa. Compania mai are astfel de birouri la New York, Singapore si St Louis, Missouri.

"Veniturile MasterCard au crescut cu 16% in primul semestru al anului, in pofida faptului ca Europa este in criza, economia Chinei incetineste, iar Brazilia a inceput anul destul de rau. Desi este criza, oamenii tot consuma, iar noi trebuie sa fim inovativi pentru a ne sustine cresterea. Aproape 15% din toate tranzactiile din lume sunt electronice, iar noi ne dorim sa ocupam restul de 85% care sunt realizate prin cash”, a declarat Cairns.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: