Studentii au donat 45 litri de sange in prima zi a campaniei de la UPB

Data publicarii: 16-10-2012 | Diverse

Studentii au donat 45 de litri de sange in prima zi a sesiunii de toamna a campaniei de donare desfasurata la Universitatea Politehnica din Bucuresti, a declarat pentru AGERPRES presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, Ioan Poenaru.

Liderul UNSR a precizat ca un numar foarte mare de studenti de la toate universitatile bucurestene s-a prezentat luni sa doneze sange. 

"Numarul donatorilor studenti a fost foarte mare, asa cum se intampla la fiecare sesiune de donare de sange. Asta demonstreaza ca studentii au un important simt civic. Zilnic insa pot dona doar un numar de 100 de studenti, desi numarul celor care se prezinta este mai mare", a spus Poenaru. 

El a mentionat ca prima sesiune de donare a avut loc in anul 2006, anual fiind organizate cate doua astfel de sesiuni. 

"Donatorii vor primi cate opt bonuri in valoare 60 lei, analize gratuite, adeverinte pentru transport si alte reduceri", a mai spus reprezentantul UNSR. 

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), impreuna cu Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Proiectelor in Domeniul Sanatatii, avand ca parteneri Universitatea Politehnica Bucuresti si Institutul National de Hematologie, continua in perioada 15-19 octombrie, campania de donare de sange adresata studentilor, cu o noua sesiune de recoltare. 

Sesiunea de recoltari din aceasta toamna, care a inceput luni, va avea loc zilnic in intervalul orar 8,30 - 12,30 si va fi gazduita de incinta Rectoratului Universitatii Politehnica Bucuresti. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: