Comisiile de buget-finante din Parlament au cerut revocarea presedintelui CSA, Constantin Buzoianu

Data publicarii: 16-10-2012 | Finante-Banci

Comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului au decis in aceasta seara, dupa doua ore de discutii, sa propuna plenului reunit revocarea din functie a presedintelui Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) Constantin Buzoianu pentru grave neregului care ar fi fost constatate in activitatea institutiei.

Comisiile reunite redactau in jurul orei 20:00 un raport ce va fi inaintat marti plenului reunit care se intruneste de la ora 10.00 si care va decide prin vot soarta presedintelui CSA.

De asemenea, comisiile reunite au mai decis ca, pana la 1 martie 2013, CSA sa redacteze un raport pe care sa-l inainteze plenului Parlamentului. In urma acestui raport, ar urma sa fie evaluata activitatea intregului Consiliu al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, care are sub supraveghere o piata de 2 mld. euro.

"Am propus revocarea presedintelui CSA, propunere pe care o vom inainta plenului", a confirmat pentru ZF Eugen Nicolaescu, presedintele Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor.

Ce i se reproseaza presedintelui CSA?

"Sunt multe nemultumiri. Se intampla lucruri de o superficialitate crasa incepand cu fuziuni care nu sunt supravegheate. Sunt nemultumiri masive fata de activitatea CSA", spune Nicolaescu.

Comisiile reunite de buget-finante s-au sesizat - mai spune Nicolaescu - in urma unui document primit de la Comisia de cercetare a abuzurilor la care cetatenii si firmele s-ar fi plans de nenumarate neregului in activitatea de asigurari.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: