Leonard Orban: Riscul de dezangajare al Romaniei se ridica la un miliard de euro

Data publicarii: 16-10-2012 | Finante-Banci

Riscul Romaniei de dezangajare se ridica la un miliard de euro, la care se adauga corectiile financiare pana la finalul anului 2012, a declarat, marti, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, care a participat la o conferinta privind Piata Unica.

'S-au gasit solutii pentru programe, s-au facut plati. Asta ne va ajuta din punctul de vedere al evitarii dezangajarilor la finalul acestui an. Chiar daca, sa presupunem ca ar exista unul sau mai multe programe suspendate, la sfarsitul anului, dar nu este cazul, tot se pot transmite cereri de rambursare pentru a evita riscul de dezangajare, care este, in continuare, destul de mare, se ridica la un miliard de euro. Poate prin aplicarea corectiilor financiare suma ar putea sa creasca. Ca sa transmiti cereri de rambursare este normal ca trebuie facute platile interne catre beneficiari', a afirmat Leonard Orban. 

Oficialul a adaugat ca nu toate cererile de rambursare vor putea fi onorate pana la finalul anului 2012. 

'Nu toate cererile de rambursare vor putea fi onorate pana la finalul acestui an. Raman optimist in privinta transmiterii cererilor de rambursare. Vom fi la 20%. De la bugetul UE catre Romania, nu pot spune eu, va fi in functie de decizii', a spus Orban.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: