Rares (IBR): Perioada de recuperare a crizei financiare se va prelungi mai mult decat ne inchipuiam

Data publicarii: 16-10-2012 | Finante-Banci

Perioada de recuperare a crizei financiare se va prelungi mai mult decat ne inchipuiam initial, iar acest lucru va avea un impact major asupra companiilor care trebuie sa inteleaga importanta amenintarilor informatice, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Petru Rares, directorul general al Institutului Bancar Roman /IBR/.

'Se vorbeste foarte mult de o prelungire a perioadei de recuperare a crizei financiare pentru mult mai multi ani decat ne inchipuiam noi. Ce impact va avea acest lucru asupra companiilor, combinatia de amenintari care este legata foarte mult in sistemul financiar de riscul operational si asupra capacitatii noastre de a ne crea ziduri de aparare? Totul se petrece pe fondul unei abordari axate pe sistemul bancar, care incepe sa aplice politici de cost-control din ce in ce mai mult. Criza si maturitatea companiilor bancare tinde sa le faca sa inteleaga importanta amenintarilor informatice. In prezent, suntem in fata unui val de re-reglementare a serviciilor financiar-bancare, iar European Banking Authority emite tot timpul reglementari de protejare a serviciilor bancare', a afirmat Rares. 

Potrivit oficialului IBR, initiativele institutiei pe care o conduce au ca finalitate sprijinirea comunitatii financiar-bancare din Romania, in pofida faptului ca bugetele de training au fost reduse pana la zero. 

'Institutul Bancar utilizeaza conferintele pe care le realizeaza pentru a creiona tendintele care se prefigureaza la nivel mondial, dupa care organizeaza cursuri de pregatire profesionala care sa ajute industria bancara. IBR incearca sa vina in sprijinul comunitatii financiar-bancare chiar si atunci cand bugetele de training au fost taiate la zero. In acest an, am realizat cateva lucruri care ne aduc la momentul actual. Noul val de reglementari bancare internationale a fost la baza unui set de conferinte organizate de catre IBR. Pe viitor, ne gandim sa abordam cu societatile de asigurare stadiul in care se afla cyberthreats in acest domeniu', a precizat Petru Rares. 

Institutul Bancar Roman /IBR/ organizeaza, marti, conferinta Cyberthreats, in cadrul careia specialistii PwC Romania vor prezenta concluziile studiului Global State of Security Survey 2013. 

Tema conferintei se va axa pe riscurile majore cauzate de amenintarile informatice mai vechi si mai noi, precum si pe metodele de a tine pasul cu acestea, atat tehnologic, cat si organizational. 

La evenimentul din acest an, ajuns la cea de-a 5-a editie, participa specialisti in securitatea informatiilor din partea Serviciului Roman de Informatii /SRI/, Bancii Nationale a Romaniei /BNR/ si ai unor firme specializate in tehnologia informatiei si securitatii.

Conferintele Cyberthreats sunt un lider in comunicarea, constientizare si promovarea celor mai bune practici in domeniul securitatii IT, a riscurilor operationale si a managementului profesionist.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: