Seful CSA: Voi fi revocat din functie; un cutremur in asigurari ar face din FNI un mic incident

Data publicarii: 16-10-2012 | Finante-Banci

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Constantin Buzoianu, a declarat pentru Mediafax ca va fi revocat din functie si sustine ca piata asigurarilor se confrunta cu "probleme grave", care, in cazul producerii unui cutremur puternic, ar face ca scandalul FNI sa para "un mic accident".

"Astazi, in sedinta celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului, am fost invitat sa particip la analizarea unui raport intocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii, care nu imi era favorabil. Ordinea de zi a sedintei comisiilor nu a fost publicata din timp, asa cum prevad uzantele. Practic, m-au chemat si am fost executat, respectiv comisiile au hotarat sa inainteze Parlamentului propunerea de revocare din functia de presedinte al Consiliului CSA", a declarat Constantin Buzoianu.

El sustine ca raportul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a fost intocmit pe baza unor "plangeri nefondate".

Potrivit Mediafax, documentul spune ca persoane fizice si juridice au depus la comisia parlamentara un numar insemnat de petitii, din analiza carora au rezultat "o serie de sincope cu privire la modul in care CSA isi indeplineste atributiile prevazute de lege".

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: