Propunere: Asigurarea obligatorie de locuinta, colectata odata cu factura la energie electrica?

Data publicarii: 16-10-2012 | Finante-Banci

"Orice proprietar de locuinta are si un contract de furnizare a energiei electrice, prin intermediul careia achita si taxa pentru radio. In acest mod ar putea fi colectata si prima de asigurarea obligatorie pentru locuinta emisa de PAID", a spus vicepresedintele UNIQA Asigurari, Romeo Jantea (foto), a cea de-a IX-a Editie a ICAR - Forumul International al Riscurilor Catastrofale.

Romeo Jantea a subliniat, in cadrul evenimentul organizat de Media XPRIMM, ca odata cu promulgarea legii 260/2008 si startul sistemului de asigurare obligatorie a locuintelor, atat autoritatile cat si asiguratorii nu au dorit ca prima de asigurare sa fie perceputa de populatie ca si un impozit.

Pe de alta, parte "intr-o societate democratica in care functioneaza principiile electorale este greu sa faci lucrul acesta. A ramas ca in loc sa avem o lege care sa arate clar ca proprietarul de locuinta trebuie sa-si cumpere o asigurare obligatorie, ne aflam in situatia de a vorbi despre vanzarea PAD, a politei obligatorii. Eu cred ca atata timp cat este obligatorie proprietarul trebuie sa si-o cumpere si nu cineva sa i-o vanda", a spus vicepresedintele UNIQA Asigurari.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: