Dupa esecul privatizarii Oltchim, delegatia FMI vine in Romania intre 6-14 noiembrie

Data publicarii: 16-10-2012 | Actualitate

Reprezentantul Fondului Monetar International pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, a anuntat ca o delegatie a FMI condusa de Erik de Vrijer va veni la Bucuresti intre 6 si 14 noiembrie. Autoritatile de la Bucuresti aveau de indeplinit patru puncte pentru a primi urmatoarea transa de bani. Printre ele se numara si privatizarea Oltchim, care a esuat dupa ce Dan Diaconescu, cel care a castigat licitatia, nu a putut vira banii promisi.

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), care vor fi prezenti in Romania intre 6 si 14 noiembrie, vor discuta cu autoritatile de la Bucuresti despre perspectiva economica a tarii, politicile monetare si fiscale si progresul in implementarea reformelor structurale.

Echipa FMI va fi insotita si de oficiali ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale, a anuntat reprezentantul Fondului pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

"In perspectiva alegerilor parlamentare care vor avea loc pe 9 decembrie, cea de-a saptea evaluare in cadrul acordului stand-by cu FMI va fi amanata”, potrivit comunicatului de la FMI.

Potrivit comunicatului, autoritatile de la Bucuresti au o abordare precauta in raportarea la acordul cu FMI, ceea ce inseamna ca nu apeleaza la resursele disponibile.

CONTEXT

In cadrul vizitei de la mijlocul lunii august, reprezentantii FMI le-au transmis oficialilor romani ca vor conditiona acordarea urmatoarei transe de bani de luarea a patru masuri printre care scumpirea gazelor si scoaterea la vanzare a Oltchim si a 15% din Transgaz.

"De aceasta data este o buna oportunitate pentru Guvern sa arate ca va impementa efectiv masurile economice. Credem ca sunt mai multe masuri intr-un stadiu avansat de implementare sI e bine sa se arate ca s-au facut progrese”, a declara atuncit seful misiunii FMI in Romania, Erik de Vrijer.

Intre timp, privatizarea Oltchim a esuat, dupa ce Dan Diaconescu a castigat licitatia dar nu a putut vira suma promisa.

Sursa: TVRinfo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: