Oettinger (CE): Inaugurarea centralei de la Brazi este un mesaj bun pentru investitori

Data publicarii: 17-10-2012 | Economie

Inaugurarea centralei electrice de la Brazi este un mesaj bun pentru investitorii din Romania, a declarat Gunther Oettinger, comisarul european pentru Energie, intr-o intalnire cu primul-ministru Victor Ponta, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, remis marti AGERPRES.

In opinia comisarului european, continuarea liberalizarii pietei de energie va conduce la o crestere a independentei energetice a Romaniei. 

'Primul-ministru Victor Ponta l-a asigurat pe oficialul european ca Romania sustine strategia energetica europeana si a prezentat transformarile legislative multiple adoptate de Romania in ultimele luni pentru alinierea la cerintele europene. Totodata, seful Executivului a aratat ca sectorul energetic are potentialul de a deveni unul dintre motoarele principale ale relansarii economice, statul roman facand toate eforturile pentru asigurarea diversificarii surselor de energie si a continuarii reformelor structurale din acest domeniu', se arata in documentul citat. 

Primul-ministru Victor Ponta s-a intalnit marti, 16 octombrie 2012, la Palatul Victoria, cu o delegatie condusa de Gunther Oettinger, comisarul european pentru Energie. La discutii au participat si Rodin Traicu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ioan Dan Gheorghiu, consilier al primului-ministru si Mihnea Constantinescu, consilier de stat al primului-ministru. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: