Seful Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor, revocat de Parlament; Tudor Balta preia interimar conducerea institutiei

Data publicarii: 17-10-2012 | Finante-Banci

Parlamentul a decis marti, in plenul comun al celor doua Camere, revocarea din functie a presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Constantin Buzoianu, acesta fiind pus in functie in 2011 de PDL. Schimbarea din functie a fost adoptata cu 222 voturi "pentru" si 3 "impotriva", interimatul fiind asigurat de vicepresedintele CSA Tudor Balta.

Subiectul revocarii din functie a presedintelui CSA a starnit neintelegeri in randul parlamentarilor, grupul democrat-liberalilor constatand ca procedura a fost incalcata. Dupa ce deputatul PNL Eugen Nicolaescu a spus la tribuna Camerei Deputatilor ca piata asigurarilor din Romania manifesta deficiente, si consecinte negative asupra asiguratilor, acestea fiind motivele revocarii lui Buzoianu, deputatul PDL Petru Calian a atras atentia asupra "ilegalitatii raportului".

"Birourile Permanente reunite au primit informare de la Comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor si au decis sa repartizeze Comisiilor de buget pentru analiza. Birourile Permanente reunite nu au decis emiterea unui raport de catre comisia de specialitate, deci raportul nu trebuia emis. Presedintele poate fi revocat doar daca este in incapacitate de a-si exercita functia sau daca incalca foarte grav regulamentul. Acest raport este intemeiat nelegal", a declarat deputatul PDL Petru Calian.

Parlamentarii si-au exprimat optiunea pe buletine de vot, in absenta parlamentarilor PDL, care au decis sa boicoteze lucrarile plenului reunit. 

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: