Studiu Deloitte: Cat de pregatiti sunt studentii pentru accesul pe piata muncii, dupa absolvirea facultatii?

Data publicarii: 17-10-2012 | HR/Cariere

Deloitte lanseaza a doua editie a studiului Primii pasi pe piata muncii, un proiect amplu care urmareste sa identifice abilitatile, experienta, atitudinea si asteptarile studentilor si absolventilor din tarile central-europene, inclusiv Romania, care isi vor cauta in curand un loc pe piata muncii. 

Studiul se va concentra pe cateva arii fundamentale si de interes pentru studentii de astazi, inclusiv atitudinea lor fata de locul de munca si, in particular, factorii cei mai importanti care ii determina sa aleaga un anumit angajator in detrimentul altuia. In plus, studiul va investiga in detaliu modul in care ei percep oportunitatile existente in acest moment pe piata muncii si modul in care ei se asteapta ca universitatile si angajatorii sa vina in intampinarea nevoilor lor. 

Prima editie a studiului, realizata in prima parte a anului trecut si publicat in luna aprilie 2011, a atras contributia a peste 3.500 de studenti sau absolventi recenti din cinci tari din regiune. Romania s-a alaturat proiectului din acest an, urmarind sa obtina raspunsuri relevante pentru mediul universitar si de afaceri local, in context central-european. 

"Daca studiul va surprinde cu adevarat ceea ce ii intereseaza si motiveaza pe studentii de astazi - in general, liderii de afaceri de maine - angajatorii si universitatile vor sti mai bine cum sa exploreze cat mai eficient aceasta audienta esentiala”, subliniaza Silviu Badescu, HR Manager Deloitte Audit. "De exemplu, prima editie a acestui studiu a identificat un sentiment general de nemultumire in randul studentilor in ceea ce priveste relevanta pregatirii universitare pentru primul lor loc de munca. Raportul a fost ulterior folosit la nivel guvernamental in cateva tari pentru a rectifica acest aspect. Este, desigur, in interesul studentilor in primul rand sa ia parte la acest studiu si sa isi exprime punctul de vedere cu privire la diversele aspecte abordate. Chestionarul este disponibil online pe pagina www.deloitte.com/1steps, la linkul urmator si poate fi completat pana la data de 30 noiembrie 2012”. 

 Raportul integral va fi publicat la inceputul lui 2013 si va contine analize detaliate si comentariile expertilor Deloitte. Disponibil pentru descarcare gratuita pe site-urile companiei, raportul se poate dovedi un instrument util pentru angajatorii care vor sa inteleaga cum pot atrage si retine cei mai talentati tineri din generatia lor. 

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.deloitte.com/1steps.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: