Un barbat arestat pentru ca a vrut sa arunce in aer FED din New York

Data publicarii: 18-10-2012 | Finante-Banci

Un barbat, care s-a declarat legat de Al Qaida si a vrut sa detoneze o bomba de 450 de kilograme in fata unei cladiri a Rezervei Federale americane din New York, a fost arestat miercuri la New York, au anuntat autoritatile judiciare, informeaza AP si AFP.

Barbatul de 21 de ani, originar din Bangladesh, a fost arestat dupa ce a incercat fara succes sa detoneze bomba, facuta nefunctionala de FBI care il supraveghea de mai multe luni. Cladirea vizata de Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis se afla in apropierea obiectivului World Trade Center din Manhattan. 

Procurorul federal din Brooklyn a precizat intr-un comunicat ca tanarul a venit in Statele Unite in ianuarie 2012, in scopul de a comite un atentat. Evocand legaturi in strainatate cu Al Qaida, el a incercat atunci sa creeze o celula terorista in Statele Unite. Unul dintre "recrutii" sai era un agent al FBI, care l-a asistat in pregatiri, procurandu-i in special pretinsi explozivi si asigurandu-se ca el nu ii pune in pericol pe concetatenii sai. 

Miercuri dimineata, Nafis, care a avut drept obiectiv "distrugerea Americii" potrivit comunicatului procurorului, a fost arestat de politie dupa ce a incercat in zadar sa isi detoneze bomba. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: