Daniel Chitoiu: Luni va reporni productia la una dintre sectiile Oltchim

Data publicarii: 18-10-2012 | Economie

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, a declarat, miercuri, in cadrul sedintei de Guvern, ca incepand de luni, 22 octombrie a.c., va reincepe productia la una dintre sectiile Oltchim.

'Vineri, va intra in teste prima sectie de lucru la Oltchim, iar luni va reincepe productia acolo. De asemenea, pana la sfarsitul saptamanii, acordam lichidarea la salariile pe luna august si speram ca saptamana viitoare sa achitam jumatate din luna septembrie. Am schimbat toata conducerea, 25 de directori de acolo, inclusiv pana la sefii de sectie', a precizat Chitoiu. 

Acesta a adaugat ca, in cursul zilei de joi, o echipa tehnica din cadrul MECMA se va deplasa la Buxelles, alaturi de seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, pentru a discuta despre acordarea ajutorului de stat pentru Oltchim. 

Consiliul de Administratie al Oltchim, a aprobat marti planul de repornire a combinatului. Incepand cu data de 20 octombrie va fi pregatita instalatia 'Electroliza membrana' in vederea demararii productiei de produse clorosodice, iar in saptamana 22-28 octombrie instalatia va fi pornita propriu-zis, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: