Congresul PPE continua joi cu alegerea vicepresedintilor si a trezorierului formatiunii pan-europene

Data publicarii: 18-10-2012 | Politica

Congresul Partidului Popular European continua joi, la Bucuresti, cu trei sectiuni, urmate de discursuri ale liderilor PPE si ale unor sefi de stat sau de guvern din UE, precum si cu alegerea celor 10 vicepresedinti si a trezorierului formatiunii pan-europene.

Printre candidatii la postul de vicepresedinte se numara si senatorul Anca Boagiu, vicepresedinte al PDL. Ea este una dintre cele cinci femei care candideaza pentru unul din aceste posturi, alaturi de ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, Rumiana Jeleva - fost ministru de externe al Bulgariei, Corien Wortmann-Kool, actual vicepresedinte al PPE si membru al Parlamentului European, si Gintare Narkeviciute din Lituania.

Pe lista candidatilor se mai afla comisarul european pentru piata interna si servicii, Michel Barnier, propus de UMP din Franta, comisarul european pentru politica regionala Johannes Hahn, propus de OVP (Austria) si comisarul european pentru industrie si antreprenoriat, Antonio Tajani, sustinut de PdL Italia. 

In prima zi a reuniunii PPE, delegatii l-au reales pe belgianul Wilfried Martens in functia de presedinte, pentru un mandat de trei ani. 

''Este o mare onoare sa primesc increderea delegatilor la Congresul PPE de a conduce partidul nostru pentru inca trei ani. Este un moment dificil pentru Europa, raman dedicat si angajat fata de familia mea politica si fata de proiectul european. Noul meu mandat se va confrunta cu multe provocari, dar va fi in special concentrat pe pregatirea si lansarea campaniei PPE pentru alegerile europene din 2014. In timpul campaniei, PPE si celelalte partide politice europene trebuie sa se angajeze intr-o dezbatere pan-europeana substantiala, care, in final, va crea un spatiu public european veritabil'', a spus Martens, dupa realegerea in functia de presedinte al PPE. 

Numarul voturilor exprimate de catre delegatii la congres a fost de 528, iar Wilfried Martens, unic candidat, a fost reales cu 91% din voturi. Martens (76 de ani) este presedinte al PPE din anul 1992, cand a fost ales la Congresul de la Atena. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: