Azi se deschide prima fabrica de otel de dupa Revolutie. Au facut-o austriecii, la Giurgiu

Data publicarii: 18-10-2012 | Afaceri

Voestalpine deschide o fabrica de piese din otel in care s-au investit 20 de milioane de euro. Suma include o contributie a UE si una a statului roman. Grupul austriac Voestalpine inaugureaza azi o fabrica de piese din otel la Giurgiu, o investitie greenfield de 20 de milioane de euro din care 5 milioane de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile. 

Fabrica va avea o capacitate de productie anuala de 130.000 tone de foi de otel, cu posibilitatea de a fi dublata daca este necesar. Produsele vor fi livrate in tari precum Romania, Serbia, Bulgaria sau Turcia.

"Dorim sa furnizam produse si servicii clientilor nostri din industriile auto , electrocasnice si constructii, incepand din luna august a acestui an”, spunea, in urma cu cateva luni, Stefan Einfalt, membru in Consilul Director si coordonatorul Voestalpine Steel Service Center (SSC) Romania.

Investitia totala de 20 milioane de euro include finantarea de aproximativ 5 milioane de euro de la Fondul pentru Dezvoltare Europeana Regionala (FDER) prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice - POS CCE - "Investitii pentru viitorul tau”. Investitia mai include contributia de 14% din confinantare a statului roman prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. 

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: