Pasagerii CFR Calatori vor putea citi gratuit carti in trenurile InterCity

Data publicarii: 19-10-2012 | Turism

Pentru a veni in intampinarea dorintelor celor care prefera sa citeasca in timpul calatoriei cu trenul, CFR Calatori si BookLand, librarie online, au incheiat un parteneriat, prin care pasagerii vor putea sa rasfoiasca gratuit carti in tren, informeaza CFR Calatori, intr-un comunicat remis joi AGERPRES.

Astfel, in perioada urmatoare, in trenurile InterCity vor fi expuse/disponibile carti printate si stickere cu coduri QR care permit descarcarea gratuita de carti electronice de catre pasagerii detinatori de telefoane mobile cu conexiune la Internet in vagoanele trenurilor InterCity. 

Pentru inceput, de la data de 19 octombrie 2012, se va desfasura un program pilot timp de o saptamana, in trenurile IC 573 Bucuresti Nord - Galati si IC 572 Galati - Bucuresti Nord, urmand ca acesta sa fie extins si in celelalte trenuri InterCity, in functie de feedback-ul calatorilor. 

Printre titlurile cartilor pe care pasagerii le vor putea gasi asezate pe masutele din vagoanele de tren, se vor numara titluri precum: 'Cel mai iubit dintre pamanteni' - Marin Preda, 'Codul bunelor maniere' - Nadine de Rothschild, 'Hotii de frumusete' - Pascal Bruckner, 'India picanta'- Patrichi Adelina, 'Inca o zi infecta' - Pierre Enckell. 

'Acest parteneriat reprezinta un serviciu colateral pentru CFR Calatori, ce va aduce plus valoare transportului cu trenul', a declarat Stefan Roseanu, directorul general al CFR Calatori. 

CFR Calatori este operatorul national feroviar de pasageri care efectueaza  transportul public de calatori pe calea ferata. Prin natura sa reprezinta un sector strategic de interes national contribuind la libera circulatie a persoanelor in interiorul si in afara tarii, cu atu-uri de necontestat: gradul cel mai inalt de siguranta si gradul cel mai scazut de poluare. 

Politica pe care managementul companiei o promoveaza si o sustine este asigurarea unor servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament fata de societate in sensul accesibilitatii pentru toate categoriile de cetateni. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: