Justitia britanica a decis ca Samsung nu a copiat tableta iPad

Data publicarii: 19-10-2012 | IT&C

Grupul informatic american Apple a pierdut joi un recurs facut la o decizie anterioara a unui tribunal britanic conform careia tableta Galaxy a rivalului Samsung nu a copiat tableta iPad, o decizie care ar putea pune capat disputei juridice dintre cele doua companii pe acest subiect in Europa, transmite Reuters.

Cei trei magistrati ai Curtii de Apel din Londra au confirmat joi o decizie din luna iulie a Tribunalului Superior din Marea Britanie, potrivit careia desi exista unele asemanari, tableta Galaxy nu a copiat designul Apple. Decizia este valabila in intreaga Europa si ar trebui sa puna capat altor dispute juridice pe subiectul designului tabletelor in regiune. 

'Continuam sa credem ca Apple nu a fost prima companie care a conceput o tableta cu o forma rectangulara si colturi rotunjite', se arata intr-un comunicat de presa in care Samsung saluta decizia curtii. 

Apple si Samsung se acuza reciproc de violarea unor brevete, atat pentru tablete cat si pentru smartphone-uri, in fata mai multor tribunale din intreaga lume. In luna august, Apple a castigat o victorie importanta in SUA, un tribunal din California a condamnat Samsung la plata unei amenzi de peste un miliard de dolari. In schimb, saptamana trecuta un alt tribunal american a respins definitiv o interdictie de vanzare a telefoanelor Galaxy Nexus produse de Samsung pe piata americana. 

In prezent, Apple este lider incontestabil pe piata tabletelor informatice, controland 70% din piata in al doilea trimestru al acestui an, 17 milioane unitati din cele 25 milioane tablete vandute la nivel mondial fiind marca Apple. Grupul sud-coreean este principalul rival insa deocamdata este mult in urma cu doar 2,4 milioane unitati vandute in al doilea trimestru. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: