Bancile britanice se pregatesc pentru 'sfarsitul lumii'

Data publicarii: 19-10-2012 | International

Viceguvernatorul Bancii Angliei a recomandat institutiilor de credit britanice sa-si faca rezerve de capital, pentru a rezista unui "tsunami”. Paul Tucker, viceguvernatorul Bancii Angliei, avertizeaza bancile britanice ca "perioada cea mai grea a crizei nu a trecut inca" si ca se afla in fata unui nou "cutremur". El explica faptul ca supravietuirea acestora depinde de revizuirea sistemului de remunerare a bancherilor.

Favorit pentru a-i succede lui Sir Mervyn King la postul de guvernator al Bancii Angliei, Tucker a cerut stoparea obiceiului "imbogatirii peste noapte" din City-ul londonez, centrul financiar al Marii Britanii.

Sistem de remunerare

La conferinta anuala a Asociatiei Bancherilor Britanici, de la Londra, viceguvernatorul a explicat ca acest sistem de remunerare a bancherilor trebuie corelat cu succesul pe termen mediu al bancii respective. In acest fel, a explicat Tucker, nu ar mai fi atat de usor sa devii bogat peste noapte, indiferent ce se intampla cu firma la care lucrezi, indiferent de calitatea tranzactiilor pe care le faci sau de respectarea regulilor firmei respective.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: