Negritoiu, ING: In politica totul se reduce la promovarea unor membri de gasca

Data publicarii: 19-10-2012 | Finante-Banci

Misu Negritoiu, 62 de ani, aflat la finalul a sase ani de mandat ca CEO al ING Bank Romania, spune ca nu se gandeste sa revina intr-un sistem politic in care daca nu esti din gasca, n-ai nicio sansa intr-o pozitie de tehnocrat si nici nu se pregateste sa devina guvernator al BNR in 2014 cand expira actualele mandate.

"Dilema Romaniei este ca sunt foarte multe de facut, dar sunt foarte putini cei care inteleg si se angajeaza sa faca. Nivelul de intelegere a problemelor este mai in urma ca acum 20 de ani", constata bancherul acum cand aproape se implinesc 23 de ani de la schimbarea de regim politic din 1989.

Avand in spate o experienta relevanta in administratia damboviteana de la inceputul anilor '90, Negritoiu critica in termeni duri lipsa de progres a lumii politice romanesti. "Nu se poate ca o tara intreaga sa nu produca oameni competenti si sa tot vii cu colegi de scoala, sa improvizezi."

El spune ca nu a regretat niciodata desprinderea de lumea politica si optiunea de a incepe la 47 de ani sa-si construiasca o cariera de bancher pornind de la nivelul de simplu director si ajungand pana la pozitia de CEO cu doua mandate la rand.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: