IFC si Patria Credit contribuie la extinderea microcreditului in Romania, stimuland antreprenorii

Data publicarii: 22-10-2012 | Finante-Banci

IFC, membru al Grupului Bancii Mondiale si Patria Credit au stabilit un parteneriat pentru a sprijini accesul la finantare pentru microintreprinderile si intreprinderile mici din Romania,  sprijinind o crestere economica sustenabila.IFC asigura un imprumut de 36.6 milioane lei (10.4 milioane dolari) pentru Patria Credit, cea mai mare institutie de micro-finantare non-bancara din Romania, care are 12,000 de clienti in 29 de judete. Aceasta finantare este in concordanta cu strategia Grupului Bancii Mondiale in Romania de a spori cresterea economica si competitivitatea, de a reduce saracia si inegalitatea si de a extinde cresterea prin asigurarea accesului la finantare pentru intreprinderi mici si pentru gospodarii cu venit mic si mediu.

"Sprijinul IFC ne va permite sa crestem gradul de incluziune financiara si sa reducem decalajele in finantarea formala pentru microintreprinderile locale, dintre care multe sunt administrate de femei”, a declarat Bogdan Merfea, directorul general al Patria. 

K. Aftab Ahmed, directorul IFC pentru pietele financiare din Europa, Asia Centrala, Orientul Mijlociu si Africa de Nord a declarat: "Lucram cu Patria pentru a ne asigura ca finantarea continua sa ajunga la intreprinderile si oamenii care au nevoie de ea. Imprumutul nostru va creste finantarea pentru intreprinderile mai mici, care genereaza o mare parte din cresterea economica si din oportunitatile de angajare din tara.”

Romania a devenit membra a IFC in anul 1990. Portofoliul de investitii al IFC in Romania se ridica la aproape 600 milioane dolari. Rolul IFC in Romania este in schimbare din perspectiva aderarii tarii la UE si a disponibilitatii in crestere a finantarii private. In Romania, IFC este axata pe agricultura, productie generala, infrastructura si sanatate. De asemenea, IFC investeste in pietele financiare si asigura acces la finantare pentru intreprinderile mici din Romania. 

Despre IFC

IFC, membru al Grupului Bancii Mondiale, este cea mai mare institutie de dezvoltare globala axata exclusiv pe sectorul privat. Ajutam tarile in curs de dezvoltare sa obtina crestere durabila prin finantarea investitiilor, prin mobilizarea de capital pe pietele financiare internationale si prin furnizarea de servicii de consultanta pentru societati comerciale si guverne. In anul fiscal 2012 investitiile noastre au atins un nivel record de peste 20 miliarde USD, sprijinind sectorul privat sa creeze locuri de munca, sa incurajeze inovarea si sa abordeze cele mai presante provocari pentru dezvoltare din lume. Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.ifc.org.

Despre Patria Credit

Patria Credit a fost infiintata in anul 2007 de catre Romanian American Enterprise Fund (RAEF), care a preluat Capa Finance si a redenumit-o Patria Credit in 2009. Cu 42 de unitati teritoriale si peste 12,000 de clienti, strategia Patria vizeaza micii intreprinzatori si producatorii agricoli, extinzand accesul la servicii de finantare atat in zonele urbane cat si in cele rurale. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: