Obama a castigat ultima runda de dezbateri televizate, consolidandu-si pozitia inainte de alegeri

Data publicarii: 23-10-2012 | International

Majoritatea americanilor care au urmarit luni seara cea de-a treia si ultima confruntare televizata din aceasta campanie inclina sa-i atribuie victoria candidatului democrat la prezidentiale Barack Obama, presedintele in exercitiu al SUA, care candideaza pentru un nou mandat la Casa Alba, in fata rivalului sau republican Mitt Romney, dupa cum releva rezultatele unui sondaj blitz, realizat de canalul de televiziune CNN.

Astfel, dupa cum informeaza pagina de Twitter al postului de televiziune citat, circa 48% dintre telespectatori il considera pe Obama castigatorul ultimei runde de dezbateri ce a fost consacrata exclusiv problemelor de politica internationala, si doar 40% i-au atribuit victoria lui Romney. 

Aproximativ 59% dintre cei care i-au atribuit victoria lui Barack Obama considera ca acesta a avut o prestatie peste asteptari. Printre sustinatorii lui Romney, proportia celor cu o parere similara despre candidatul republican este de circa 44%. 

Obama iese victorios si intr-un sondaj realizat de canalul CBS. Potrivit rezultatelor acestuia, circa 53% dintre telespectatori au apreciat prestatia lui Obama, in fata a 23%, cati l-au sustinut pe fostul guvernator de Massachusetts, in conditiile unei marje de eroare de 4%. 

In virtutea rezultatelor acestor sondaje, Obama parte sa-si fi consolidat pozitia inainte de apropiatele alegeri din 6 noiembrie, sporindu-si sansele de victorie. Cu toate acestea, potrivit ultimelor sondaje, Obama si Romney sunt la egalitate in ceea ce priveste intentiile de vot. Totusi, liderul democrat isi devanseaza rivalul republican printre asa-numitii 'potentialii alegatori' sau 'indecisi', cei care au dreptul de vot si nu exclud sa se prezinte la urne in ziua alegerilor. 

Referitor la deznodamantul apropiatului scrutin, cei mai multi experti americani si mass-media sunt de parere ca Obama va castiga alegerile, dar la o diferenta nu mai mult cu 2-4 procente in fata contracandidatului republican. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: