Victor Ponta: In 2016 trebuie sa ajungem la un TVA de 20%

Data publicarii: 25-10-2012 | Economie

Premierul, Victor Ponta, a declarat miercuri, la Calafat, ca Taxa pe Valoare Adaugata (TVA) trebuie redusa pe masura ce acest lucru este sustenabil de la buget astfel incat pana in 2016 TVA sa ajunga inapoi la 20%.

Ponta a afirmat ca, desi TVA este o resursa importanta si stabila pentru bugetul statului, aceasta reprezinta totusi o taxa care este impartita incorect intrucat afecteaza toate categoriile de populatie, dar, in special persoanele cu venituri medii si mici care reprezinta peste 90% din populatia Romaniei. 

"Una din marile lovituri pe care a primit-o economia romaneasca a fost momentul in care TVA a crescut intr-o saptamana cu cinci procente. Nu cred ca trebuie sa mai crestem TVA ci dimpotriva pe masura ce este sustenabila reducerea TVA trebuie ca pana in 2016 sa ajunga la 20%. Este adevarat ca TVA este o resursa importanta si stabila pentru bugetul statului dar este impartita incorect pentru ca si cel care are venit minim si cel care este milionar in euro plateste aceeasi taxa pe valoare adaugata la paine, la benzina sau la oricare alt produs. TVA afecteaza in special persoanele cu venituri medii si mici care reprezinta 90% din populatia Romaniei", a afirmat Victor Ponta. 

Sursa: AGERPRES