Alico si Aviva Asigurari de Viata vor fuziona anul viitor sub brandul Metropolitan Life

Data publicarii: 25-10-2012 | Finante-Banci

  • In urma achizitiei operatiunii de asigurari a grupului Aviva in Romania de catre MetLife, prin intermediul companiei afiliate Alico Asigurari Romania, finalizata la 31 iulie 2012, Aviva Asigurari de Viata a devenit companie afiliata MetLife, Inc., schimbandu-si denumirea juridica in Metropolitan Life Asigurari S.A. si urmand sa functioneze in Romania sub marca "Metropolitan Life”.
  • Alico Asigurari Romania S.A. (Alico Asigurari), Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. (Alico Pensii) si Metropolitan Life Asigurari sunt companii afiliate MetLife, Inc.
  • Alico Asigurari si Alico Pensii sunt de asemenea in proces de aliniere la identitatea grupului MetLife, din care fac parte din 2010, urmand sa functioneze in Romania sub marca "Metropolitan Life”.

Metropolitan Life este brand-ul sub care companiile din Romania ce apartin grupului MetLife, Inc. (Metropolitan Life Insurance Company) vor opera pe plan local, adoptand astfel valorile companiei-mama si aliniindu-se identitatii grupului. 

Aviva Asigurari de Viata, achizitionata anul acesta de Alico Asigurari, si-a schimbat denumirea juridica in Metropolitan Life Asigurari S.A. si va opera sub marca Metropolitan Life. In acelasi timp, Alico Asigurari, companie afiliata grupului MetLife din 2010, va opera sub marca Metropolitan Life. Procesul de preluare a noului brand de catre Alico Pensii se va desfasura separat.

"Aceste schimbari fac parte din procesul de integrare deja anuntat, estimat a se finaliza pana la sfarsitul anului 2013. Clientii vor beneficia in continuare de serviciile la standarde superioare, de expertiza si inovatia unei companii lider in asigurari de viata pe plan global. In final, compania unita va avea si mai multe resurse pentru pentru a raspunde nevoilor de protectie financiara a tuturor clientilor nostri, atat in prezent, cat si in viitor”, a precizat Carmina Dragomir, Director General Metropolitan Life Asigurari.

Modificarea denumirii legale, ca si preluarea noii marci, nu implica nicio schimbare a beneficiilor, termenilor si conditiilor din contractele existente ale Metropolitan Life Asigurari Romania (ex-Aviva Asigurari de Viata). Similar, alinierea la noul brand nu implica nicio modificare a termenilor si conditiilor politelor existente detinute de clientii Alico Asigurari.

Aceste schimbari vor fi vizibile insa in identitatea brand-ului celor doua companii de asigurari de viata, care se vor prezenta incepand chiar din acest an sub marca "Metropolitan Life” in comunicarile catre clienti si catre public, prin informari directe, materiale publicate in presa, precum si prin intermediul unei campanii publicitare.

"Construirea unui brand global pentru a asigura cresterea portofoliului si diferentierea noastra in fata clientilor din Romania este o componenta esentiala a strategiei noastre. Promisiunea transmisa prin brand-ul nostru este sa inlaturam barierele pe care clientii le intalnesc atunci cand vor sa-si construiasca siguranta financiara, oferindu-le oportunitatea si incurajandu-i sa-si atinga acest obiectiv. Modalitatea de realizare a acestei promisiuni este prin modelul nostru de business care pune clientul in centrul a tot ceea ce facem - il ascultam, ii oferim experiente noi si facem ca obtinerea protectiei de care are nevoie sa fie mai simpla, mai placuta”, a precizat Theodor Alexandrescu, CEO Alico Asigurari.

O istorie cu care ne mandrim:

Companiile Metropolitan Life sunt afiliate grupului MetLife (Metropolitan Life Insurance Company) - cea mai mare companie de asigurari de viata din lume. Brand-ul Metropolitan Life se bazeaza pe istoria si succesul grupului nostru realizate de-a lungul celor 144 de ani in care a castigat increderea a peste 90 de milioane de clienti.  La origine, "metropola” de unde provine numele grupului era orasul New York, acolo unde acesta a fost infiintat in 1868. Astazi, prin filialele si companiile sale afiliate, MetLife detine pozitii de conducere in piete din Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu.

In Romania, Metropolitan Life:

  • Este numarul 3 in piata de asigurari de viata, cu 16% cota de piata - 11,90% Alico Asigurari & 4,22% Aviva Asigurari* 
  • Are peste 14 ani de activitate pe piata locala de asigurari de viata
  • Este alegerea a peste 1 milion de clienti
  • Este numarul 1 in asigurari garantate - accidente si imbolnavire*

*in functie de primele brute subscrise la finalul anului 2011, cf. Raport Anual al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor

Comunicat de presa