Un nou trend in imobiliare: proiectele de buzunar au luat locul celor de mari dimensiuni

Data publicarii: 25-10-2012 | Imobiliare

Criza imobiliara a determinat dezvoltatorii de locuinte sa renunte la proiecte de dimensiuni mari si sa se orienteze catre proiecte "de buzunar", care presupun costuri mai mici, potrivit organizatorilor targului imobiliar national tIMOn, unde se vor lansa o serie de astfel de investitii.

"Pe fondul cresterii cererii de apartamente noi in zonele centrale ale Capitalei dezvoltatorii s-au orientat catre o noua nisa: «proiectele de buzunar». Acestea sunt ansambluri rezidentiale de dimensiuni considerabil reduse fata de complexurile rezidentiale cu care piata era obisnuita, ceea ce inseamna costuri mult mai mici de constructie, care se vor vedea in pretul final de vanzare. Dezvoltatorii si toti cei implicati in piata imobiliara considera acest nou segment ca un trend care va prinde in curand foarte bine la clientii care isi doresc sa achizitioneze un apartament nou, intr-o zona centrala la preturi mai mult decat avantajoase", a declarat intr-un comunicat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn, citat de Mediafax.

La tIMOn, deschis de joi pana duminica in Piata Constitutiei din Bucuresti, vor fi prezente 30 de astfel de ansambluri, toate in zona Bucurestii Noi si toate cu regim de inaltime P+2 sau P+3.

Integral in Wall Street