DESCINDERI la sediul CFR Calatori si la regionalele din tara. Directorul companiei: 30% dintre calatori circula fara bilet, iar pierderile sunt de 100-150 milioane de lei anual

Data publicarii: 25-10-2012 | Actualitate

Descinderi ale anchetatorilor au avut loc, joi dimineata, la sediul CFR Calatori si la regionalele CFR Calatori din tara, pentru a fi puse in executare mandate de aducere pentru angajati suspectati de fapte de coruptie. Un numar de 81 de mandate de aducere au fost emise pe numele unor angajati de la regionalele CFR Calatori suspectati de fapte de coruptie, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Brasov, Alina Popescu.

Directorul CFR Calatori, Stefan Roseanu, a declarat pentru MEDIAFAX ca este vorba despre o ancheta a procurorrilor si politistilor privind activitatea din zona sefilor si controlorilor de tren.

El a precizat ca aceasta ancheta este facuta pentru a se stabili in ce masura sau cum sunt posibile calatoriile fara bilet.

"Ancheta se face pentru a se vedea in ce masura informatiile legate de mersul fara bilet se adeveresc", a mai spus Roseanu, precizand ca anchetatorii audiaza mai multi angajati CFR.

Surse judiciare afirma ca ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Brasov si ar fi fost extinsa apoi la toate regionalele CFR, fiind vizati zeci de controlori de tren care ar fi luat mita de la calatori care circulau fara bilet.

Directorul CFR Calatori: In ancheta privind fapte de coruptie sunt vizate aproximativ 200 de persoane

In ancheta privind fapte de coruptie sunt vizate aproximativ 200 de persoane, printre care controlori si sefi de tren, a declarat, joi, directorul CFR Calatori, Stefan Roseanu, el precizand ca aproximativ 30% dintre calatori circula fara bilet, iar pierderile sunt de 100-150 milioane de lei anual.

Integral in Mediafax.ro