Smartphone-urile, instrumentul economic perfect. Cele mai utile aplicatii de finante personale

Data publicarii: 26-10-2012 | Finante-Banci

Chiar daca bancile continua sa lanseze aplicatii specializate pentru clienti, programatorii independenti nu se lasa mai prejos. Atat utilizatorii telefoanelor cu sistem de operare Android, cat si cei posesori de iPhone se pot bucura de multiple aplicatii, gratuite sau contra cost, care sa le usureze traiul de zi cu zi. De la "radare” pentru bancomate la validatoare de RCA, piata aplicatiilor economice pentru mobil este intr-o continua crestere.

 Caut ATM

 Caut ATM este una dintre cele mai utile aplicatii pentru smartphone-uri, dedicata clietilor bancilor din Romania. Ea permite utilizatorilor sa gaseasca cel mai apropiat bancomat al bancii cu care lucreaza, oriunde in Bucuresti. Din pacate, doar bancomatele celor mai mari banci din Capitala sunt prezente pe aplicatie, mai exact BCR, BRD, CEC, BT, Alpha Bank, ING, Bancpost, UniCredit, Raiffeisen si Volksbank. Aplicatia este gratuita si acopera peste 1.400 de ATM-uri. Totodata, si Intesa Sanpaolo Bank a lansat in aceasta vara o aplicatie pentru smartphone-uri care poate indica cel mai apropiat ATM din intreaga retea a bancii din 12 tari, potrivit wall-street.ro.

 roValuta - Gratuita

roValuta Pro - 1,59 euro

 Potrivit portalului IT playtech.ro, aplicatia gratuita roValuta ofera informatii de la BNR actualizate, legate de majoritatea valutelor aflate in circulatie. In plus, permite ordonarea valutelor dupa bunul plac, pentru ca, de fiecare data cand este accesata aceasta aplicatie, sa fie la inceputul listei cele care sunt de interes maxim.

 roValuta Pro vine, pe langa un convertor de valute, si cu posibilitatea de a vedea grafice de evolutie a preturilor aferente valutelor. Un grafic poate prezenta evolutia unei valute pe mai multi ani, pe 12 luni, o luna sau 8 zile. Spre deosebire de varianta simpla, care este gratuita, roValuta Pro costa 1,59 euro. Avantajul este acela ca graficele nu sunt sub nici o forma restrictionate temporal. Astfel, daca se vrea un grafic cu evolutia dolarului in luna ianuarie 2005, se poate face fara probleme.

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: