Crin Antonescu: Nu am cum sa exclud posibilitatea unei noi suspendari a presedintelui in 2013

Data publicarii: 29-10-2012 | Politica

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica la PRO TV ca posibilitatea unei noi suspendari a presedintelui Traian Basescu in 2013 nu poate fi exclusa, ramanand un subiect de discutie dupa alegerile parlamentare.

Antonescu a explicat ca in situatia in care USL va obtine majoritatea parlamentara in urma alegerilor din 9 decembrie, iar presedintele Traian Basescu va refuza sa numeasca un premier din randul USL, atunci "sfidarea votului popular nu poate fi sanctionata altfel decat prin suspendare". 

"Nu am cum sa exclud asa ceva (demararea unui noi demers de suspendare a presedintelui Traian Basescu - n.r.) pentru ca nu tine de mine sau de noi. Alegerile dau o expresie clara de vointa politica. Presupunem ca daca avem peste 50% la alegeri si presedintele refuza sa numeasca un premier de la USL, atunci putem vorbi de suspendare, dar suspendarea presedintelui nu este un punct de program al USL, o spun foarte clar. Cred, insa, ca orice om s-ar fi confruntat cu votul de la referendum, ar fi trebuit sa demisioneze. O poate face si acum", a spus acesta. 

Crin Antonescu a precizat ca, in opinia sa, Traian Basescu a evitat sa mai apara pe scena politica din pricina unei "jene democratice". 

"Traian Basescu este profund ilegitim in functia de presedinte al Romaniei. O stie si domnia sa, o stiu si liderii europeni. Orice ar face, este degeaba. Daca lipseste de pe scena politica, nu stiu cine a simtit lipsa atacurilor. Ma gandesc ca ii e jena democratica. E un motiv de jena sa te intorci presedinte dupa ce 7,4 milioane de romani au votat suspendarea ta", a adaugat liderul liberalilor. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: