Ministerul Sanatatii estimeaza incasari de 350-400 milioane de lei din taxa de clawback

Data publicarii: 29-10-2012 | Economie

Ministerul Sanatatii estimeaza ca va colecta din taxa de clawback intre 350 si 450 milioane de lei, suma care se va adauga la cei 150 milioane de lei alocati de Guvern in urma celei de-a doua rectificari bugetare din acest an.

"Toti banii vor fi transferati catre Fondul Unic de Asigurari de Sanatate si vor fi utilizati pentru functionarea spitalelor, dar si pentru plata obligatiilor restante, reprezentand bunuri si servicii achizitionate, cu termen de plata mai vechi de 90 de zile, ale unitatilor sanitare publice cu paturi, indiferent de reteaua sanitara din care fac parte. La aceasta rectificare bugetara prioritate la alocarea fondurilor o vor avea spitalele din reteaua regionala de spitale de urgenta”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

De asemenea, potrivit sursei citate, actul normativ pentru rectificare bugetara prevede ca, fondurile Ministerului Sanatatii sa poata fi suplimentate din rezerva de stat in caz de necesitate.

"Tot in contextul rectificarii bugetare, Ministerul Sanatatii a realocat de la un capitol bugetar la altul suma de 4 milioane de lei pentru a asigura finantarea corecta a programelor nationale de sanatate, prin aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare”, se mai spune in comunicat.

Sursa: TVRinfo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: