BCR a vandut in lichidare un teren de 2 milioane de euro in zona parcului Herastrau din Capitala, marcand o pierdere de 3 milioane de euro

Data publicarii: 29-10-2012 | Finante-Banci

BCR, cea mai mare banca din Romania, dar si una dintre institutiile financiare cu un portofoliu semnificativ de active imobiliare neperformante, a gasit cumpa-rator pentru un teren de aproape 2.500 de metri patrati din zona parcului Herastrau, la un pret de aproape 2 milioane de euro (800 de euro/metrul patrat).

Proprietatea se afla in proprietatea firmei cu actionariat spaniol Proderom SRL, care cumparase terenul in urma cu mai bine de cinci ani in vederea dezvoltarii unui bloc cu cinci etaje si aproximativ 50 de apartamente pe strada Barajul Arges, intre Soseaua Nordului si strada Nicolae Caranfil. In primavara acestui an Proderom a intrat in insolventa la cererea BCR, iar in luna septembrie a fost pronuntat falimentul, astfel ca terenul din zona Herastrau a fost scos la lichidare prin intermediul firmei Edge Business Restructuring Advisors.

"Va pot confirma ca terenul Proderom a fost vandut la inceputul lunii octombrie pentru un pret de 1,918 milioane de euro plus TVA. Banii merg catre BCR, in conditiile in care banca avea o creanta de 21,7 milioane de lei (4,8 milioane de euro - n. red.), ca urmare a unui credit acordat pentru achizitia terenului", a precizat pentru ZF Paul Stanciu, unul dintre asociatii coordonatori ai firmei Edge Advisors, lichidatorul judiciar al Proderom.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: