La Galati, Strategia Regiunii Dunarii prinde radacini prin reunirea expertilor romani din Regiunea Sud-Est

Data publicarii: 29-10-2012 | Afaceri

Intrucat finantarea marilor proiecte strategice pentru relansarea Regiunii Dunarii  - prin implementarea SUERD - se apropie cu pasi repezi, Catedra Internationala Onorifica, recent lansata oficial pentru catalizarea expertizei si resurselor umane necesare acestei mari operatiuni, a format in orasul de origine al Comisiei Internationale a Dunarii, Municipiul Galati, in parteneriat cu Academia Romana si Universitatea DANUBIUS, prima promotie de specialisti in probleme dunarene, cu viziune inter-disciplinara vitala noii abordari "de jos in sus".

Cu acest prilej, un prim numar de 22 de reprezentanti din toate domeniile importante (administratii locale, business, mediul universitar, consultanta si sectorul ONG) din patru judete - Braila, Constanta, Galati si Tulcea - a absolvit sesiune de formare practica de tip post-universitar in perioada 25-27 octombrie 2012 si s-au alaturat astfel Retelei Nationale a Promotorilor, Facilitatorilor si Expertilor SUERD - PROFEX coordonata de Fundatia EUROLINK-Casa Europei din Bucuresti. In cadrul lucrarilor, cursantii au participat la exercitii practice si jocuri de simulare a luarii si influentarii deciziilor in materie de proiecte multinationale strategice, au asimilat studii de caz din experienta pozitiva europeana si si-au confruntat inter-activ punctele de vedere prin dezbateri plecand de la teme date. 

Evenimentul s-a bucurat de o captivanta prelegere asupra importantei noului domeniu al bio-eco-economiei a Directorului Centrului de Biodiversitate al Academiei Romane, Prof Univ Dr Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei, precum si de interventii din partea consultantului francez Jamil BENABDALLAH, a rectorului Universitatii Danubius, Conf Dr. Andy PUSCA si a liderului Grupului de Actiune "Dunare-Marea Neagra" initiat in cadrul Consilului Consultativ SUERD, Prof. Sever AVRAM. Moderatorul reuniunii a fost Conf. Dr. Mariana TRANDAFIR.

Ulterior, raportul executiv asupra rezultatelor sesiunii si al observatilor formulate in cursul dezbaterilor vor fi transmise prin intermediul Consiliului Consultativ catre Coordonatorul National in vederea unei adaptari cat mai adecvate a sistemului de implementare si evaluare a aplicarii initiativelor din cadrul Strategiei. Mentionam, de asemenea, ca urmatoarea sesiune se va desfasura la Centrul International de Conferinte al Universitatii VALAHIA din Targoviste, in perioada 9-10 noiembrie 2012. Pentru informatii suplimentare, cei interesati pot consulta pagina de internet: www.HouseofEurope.ro 

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro,  ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds". 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: