Candidatii la parlamentare mai au o singura zi pentru a se inscrie oficial in cursa electorala

Data publicarii: 29-10-2012 | Politica

Candidatii pentru o functie de deputat sau de senator mai au la dispozitie o singura zi pentru a se inscrie oficial in cursa electorala, termenul limita de depunere a candidaturilor la birourile electorale de circumscriptie sau la Biroul Electoral Central fiind 30 octombrie.

Fiecare partid politic, alianta politica, alianta electorala sau organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale va depune la biroul electoral de circumscriptie patru exemplare originale ale listei candidatilor pentru respectiva circumscriptie, patru fotocopii ale actului de identitate al fiecarui candidat, un exemplar original si trei fotocopii ale dovezilor constituirii depozitelor bancare, pentru fiecare candidat - cinci salarii minime brute pe tara in contul deschis de Autoritatea Electorala Permanenta. 

Totodata, se vor depune patru exemplare originale ale declaratiilor de acceptare a candidaturii, patru exemplare originale ale declaratiilor de avere si de interese ale candidatilor, pentru fiecare candidat, si patru exemplare ale declaratiilor de apartenenta sau neapartenenta la securitate ca politie politica ale fiecarui candidat nascut inainte de 1 ianuarie 1976. 

Candidaturile in mai multe colegii uninominale atat pentru functia de deputat, cat si pentru cea de senator sunt nule de drept. Prin exceptie, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale pot depune aceeasi candidatura pentru Camera Deputatilor in mai multe colegii uninominale. O organizatie a unei minoritati nationale poate propune acelasi candidat pentru mai multe colegii uninominale apartinand diferitelor circumscriptii electorale, numai in conditiile in care propune un singur candidat la nivel national si doar pentru alegerea Camerei Deputatilor. 

In perioada 31 octombrie - 7 noiembrie birourile electorale de circumscriptie trebuie sa transmita BEC tabelele cu candidatii. 

Cel mai tarziu la data de 7 noiembrie candidaturile vor ramane definitive. In termen de trei zile de la ramanerea definitiva a candidaturilor, cel mai tarziu la data de 10 noiembrie, se va stabili ordinea in care se tiparesc numele candidatilor pe buletinul de vot. 

Campania electorala incepe pe 9 noiembrie si se incheie pe 8 decembrie, la ora 7,00. 

Urnele se vor deschide duminica, 9 decembrie, la ora 7,00 si se vor inchide la ora 21,00. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: