Veste buna pentru cei care platesc taxele si impozitele cu cardul pe Internet: Nu vor mai plati comision

Data publicarii: 29-10-2012 | Finante-Banci

Comisionul pentru plata pe Internet a taxelor si impozitelor va fi suportat de catre primarii, nu de contribuabili, legislatia urmand sa fie modificata in acest sens, potrivit Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Conform HG 1.235/2010 privind plata online a impozitelor si taxelor, comisionul poate fi suportat de catre contribuabil, de catre institutia publica sau in orice alta varianta aleasa de catre aceasta la momentul inregistrarii in Sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar (SNEP).

Practic, se spune in nota de fundamentare, beneficiarul platii (institutia publica) are posibilitatea sa impuna contribuabilului care plateste cu cardul sa suporte comisionul perceput beneficiarului de catre prestatorul sau de servicii de plata.

"In acest fel exista o discriminare a contribuabilului care plateste utilizand cardul prin intermediul SNEP fata de contribuabilul care plateste utilizand cardul la sediul institutiei publice, avand in vedere ca in cazul din urma contribuabilul nu plateste niciun comision", se spune in document.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: