Restantele romanilor la banci au crescut puternic de la inceputul anului

Data publicarii: 29-10-2012 | Finante-Banci

Restantele persoanelor fizice la banci si institutiile financiare nebancare care raporteaza la BNR au crescut pana in luna august cu peste un miliard de lei de la inceputul anului la 8,6 miliarde de lei. Restantele romanilor la banci au atins un nou record, arata datele pe luna august furnizate BNR de catre Biroul de Credit.

726 de mii de romani aveau 780 de mii de restante la institutiile financiare in luna august, cu un total de 8,6 miliarde de lei, in crestere cu peste 100 de milioane de lei fata de iulie, cu peste un miliard de lei mai mult fata de sfarsitul lunii ianuarie si 1,1 miliarde de lei mai mult fata de decembrie 2011.

Cea mai mare valoare a restantelor este reprezentata de creditele in euro cu 3,44 miliarde de lei, urmata de cea a creditelor in moneda locala cu 3,27 miliarde de lei si in alte valute (categorie dominata de creditele in franci elvetieni) cu 1,85 miliarde de lei.

Restantele de pana la 60 de zile erau de 75 de milioane de lei, cele intre 61 si 90 de zile de 75,3 milioane de lei, iar cele la peste 90 de zile (care se provizioneaza integral de catre banci) erau de peste 6 miliarde de lei. La colectare au fost trimise credite de 2,36 miliarde de lei, un nou record, de asemenea.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: