AVAS intentioneaza sa privatizeze 50 de societati comerciale la care este actionar, in 2013

Data publicarii: 30-10-2012 | Economie

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si-a propus sa lanseze la privatizare 50 de societati comerciale la care detine pachete majoritare si minoritare de actiuni, in anul 2013, potrivit unui comunicat transmis luni de institutie.

In portofoliul actual al AVAS se afla 329 de societati comerciale din care 13 sunt majoritare si 316 minoritare. 

Selectia a fost realizata pe baza unei analize detaliate efectuata de catre AVAS asupra societatilor comerciale din portofoliu pentru stabilirea unor strategii punctuale de privatizare sau pentru declansarea procedurilor de lichidare, prin coroborarea situatiei lor economico-financiare cu interesul manifestat de potentialii investitori. 

'Privatizarea pentru pachetele de actiuni gestionate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului este un sector sensibil, aceasta activitate desfasurandu-se in conformitate cu legislatia specifica privatizarii si cu angajamentele fata de Fondul Monetar International', a declarat presedintele AVAS, Marius Lucian Obreja. 

Pentru societatile din portofoliu aflate in stare de insolventa AVAS intentioneaza aplicarea unor masuri care sa urmareasca mentinerea in functiune a modulelor viabile si pastrarea locurilor munca. Modelele viabile urmeaza sa fie valorificate catre investitori interesati de preluarea afacerilor la cheie. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: