Noul sef al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor: Nu putem publica salariile, nu ne lasa UE. Imi doresc investitii romanesti in asigurari si o piata corecta

Data publicarii: 31-10-2012 | Finante-Banci

Noul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Daniel Tudor, spune ca va micsora salariile membrilor Consiliului CSA despre care exista informatii ca se ridica la peste 20.000 de euro lunar, dar ca nu va publica salariul pe site, in declaratia de avere, asa cum s-a angajat la audieri in fata Comisiilor de Buget-Finante din Parlament, pentru ca nu-i permite legislatia europeana.

El a mai spus ca isi doreste o piata de asigurari corecta, la care "visa" cand era jucator, ca sef al unei companii, si ca va sprijini noi investitii in sector, mai ales romanesti.

"Sunt norme europene care interzic divulgarea salariului si ar trebui sa incalc aceste norme, care din cate mi s-a spus sunt valabile si pentru BNR, si pentru CNVM. Nu pot publica salariile. Ce voi face insa, voi putea prezenta cheltuielile salariale pe ansamblul CSA", a spus ieri Daniel Tudor.

El nu a precizat despre ce norme este vorba. Informatiile privind salariile de la CSA au suscitat de fiecare data interesul mass-media.

Integral in Ziare.com