Petru Rares: Marii operatori vor castiga dupa aderarea la Uniunea Europeana

Data publicarii: 19-10-2006
Petru Rares: Marii operatori vor castiga dupa aderarea la Uniunea EuropeanaLeasing-ul isi va schimba in urmatorii 5 ani aspectul deoarece se va ajunge la saturarea pietei in ceea ce priveste autoturismele, credit card-urile vor exploda in urmatorii 3 ani si activitatea ipotecara va continua sa se mentina ca si motorul dezvoltarii serviciilor financiar-bancare in Romania, este de parere presedintele Institutului Bancar Roman, Petru Rares, prezent la Conferinta Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare.

Rares a compus si o reteta  a succesului, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Potrivit acestuia, factorii de crestere si de profitabilitate pentru actorii financiar-bancari din Romania vor fi: distributie mai ieftina, inovatie in domeniul produselor si eficienta vanzarilor.

In opinia presedintelui IBR, consumatorii vor castiga dupa aderarea la UE

"Dupa aderarea la Uniunea Europeana, vor castiga enorm consumatorii, vor pierde actorii mici care nu vor sti sa-si gaseasca locul pe piata si vor castiga marii operatori", a declarat Petru Rares.

Cei care vor intra pe piata din Romania vor veni cu tehnologii moderne (bancare si financiare). "Se vine cu produse sofisticate si atractive, cu tehnologii de apropiere de clienti, de satisfacere a clientilor, pe care marea majoritate a operatorilor din Romania inca nu le stapanesc", a mai spus Rares.

Acesta a adaugat ca, in ceea ce priveste canalele alternative de distributie, acestea vor fi o alta directie de desfasurare a concurentei acerbe care are deja loc in serviciile financiar-bancare. "Intrati intr-un ING Bank dupa ora sase seara si sa vedeti ca, cu greu gasiti un post in fata unui money processing machine pentru a-ti face operatiunile de acolo", a precizat Petru Rares.

Ana Maria Megan

Ultimele stiri pe BankNews.ro: