Grupul Bayerische Landesbank a numit patru membri in Consiliul de Administratie al Romexterra Bank

Data publicarii: 19-10-2006
Grupul Bayerische Landesbank a numit patru membri in Consiliul de Administratie al Romexterra BankIn cadrul Adunarii Generale a Actionarilor care a avut loc in data de 17 octombrie 2006, s-a decis modificarea structurii si componentei Consiliului de Administratie al bancii Romexterra, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. La propunerea MKB Bank, membru al grupului Bayerische Landesbank, structura Consiliului de Administratie a fost redusa de la 11 la 7 membrii, din care, patru sunt reprezentantii grupului BayernLB.

Consiliul de Administratie al bancii Romexterra are in componenta lui urmatorii membri: Dr. Gerhard Gribkowsky, membru in Conducerea Executiva a Bayerische Landesbank din anul 2003. In perioada 1998 – 2003, acesta a ocupat diferite pozitii in cadrul Deutsche Bank AG (Senior Credit Executive; Credit Risk Management; Manager Head Office Project Department etc); Dr. Ralph Schmidt, membru in Conducerea Executiva a Bayerische Landesbank din anul 2006. Incepad cu anul 2001, a ocupat diferite pozitii in structura BayernLB (Division Manager Corporate Development, Division Manager Group Risk & Financial Control, Senior Executive Vice President etc); Neil A. Watson, membru in Consiliul de Administratie al MKB Bank Nyrt., Director General Adjunct si Director Risc in cadrul MKB Bank. In perioada 2001 – 2004, a ocupat diferite functii in structura Bayerische Landesbank (Senior Business Development Manager, Division Manager, Risk Office – Corporate etc.). Tamás Erdei, Presedinte si Director Executiv al MKB Bank Nyrt. din anul 1997 care a detinut diferite functii in structura MKB Bank incepand cu anul 1983.

In componenta Consiliul de Administratie al bancii a ramas Conducerea Executiva reprezentata prin: Adrian Radu – Presedinte, Vasile Rosca – Vicepresedinte si Gheorghe Iliescu – Vicepresedinte.

Intrarea pe piata financiar-bancara din Romania reprezinta un pas strategic pentru MKB, a treia banca din Ungaria, detinuta in proportie de 89,62% de Bayerische Landesbank (Germania). Investitia in Romexterra Bank reprezinta o platforma excelenta in vederea consolidarii pozitiei de Grup financiar relevant pentru Europa Centrala si de Est.

Ca o reafirmare a increderii in modul in care MKB Bank se va implica in sprijinirea si dezvoltarea strategica a Romexterra Bank SA, agentia de rating Standard & Poor’s, a modificat  perspectiva de dezvoltare in ratingul bancii  de la "Stabil" la "Pozitiv".

Tot in cadrul AGA, a fost aprobata relocarea Sediului real al Romexterra Bank SA in cladirea "MILLENNIUM" din Bucuresti, str. Armand Calinescu nr. 2 - 4, sector 2, incepand cu data de 15 decembrie 2006.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: