Tarile nordice, in topul prosperitatii. Afla pe ce loc se claseaza Romania

Data publicarii: 31-10-2012 | Economie

Norvegia, Danemarca, Suedia, Australia si Noua Zeelanda ocupa primele cinci locuri intr-un top privind prosperitatea realizat de institutul independent de studii si analize sociale Legatum din Londra. Romania se claseaza mult mai jos in top, dupa state precum Sri Lanka si Mongolia.

Romania se afla pe locul 60 din 142 de tari, dupa Sri Lanka si Mongolia. Romania a obtinut cea mai buna pozitie la capitolul siguranta si securitate (47), urmat de domeniile educatie si antreprenoriat, ambele pe locul 49. Cea mai slaba pozitie, respectiv 113, a fost inregistrata de Romania in cazul capitalului social. Romania s-a plasat pe locul 94 in privinta economiei, pe 71 in domeniul guvernantei, pe 64 in cel al sanatatii si abia pe locul 81 in cazul libertatii personale.

Intre tarile est-europene, Romania este devansata de Cehia (locul 28), Polonia, (32) Ungaria (39), dar si de Bulgaria, care ocupa pozitia 48.

In urma Romaniei s-au plasat state precum Rusia (66) si Ucraina (71).

Statele Unite ocupa abia pozitia a 12-a, urmate in ordine de Marea Britanie si Germania. Franta se afla pe locul 21, iar Spania pe 23.

Integral in Adevarul