Transfagarasanul va fi inchis din 1 noiembrie pe tronsonul Piscu Negru - Balea Cascada

Data publicarii: 31-10-2012 | Turism

DN 7C - Transfagarasan va fi inchis circulatiei rutiere incepand din 1 noiembrie, pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 104 (Piscu Negru - judetul Arges) si kilometrul 131 (Balea Cascada - judetul Sibiu).

Interdictia de circulatie impusa de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) va intra in vigoare in cursul noptii de miercuri spre joi si va fi valabila pana pe data de 30 iunie 2013, conform regulamentului de functionare al Transfagarasanului. 

Inchiderea circulatiei pe tronsonul de drum cuprins intre kilometrii 104 si 131 va fi semnalizata de panouri informative amplasate la intrarile pe DN 7C, in comuna Bascov din judetul Arges si in localitatea Cartisoara din judetul Sibiu, dar si in alte puncte de pe traseu. 

Masura inchiderii circulatiei este luata de CNADNR din cauza ca drumul nu poate fi deszapezit pe timpul iernii, iar in zona exista risc mare de producere a avalanselor. 

Pentru impiedicarea accesului autovehiculelor, portile tunelului de la Balea Lac, care asigura legatura intre judetele Arges si Sibiu, vor fi incuiate de drumari. 

Sursa: AGERPRES