Martin Schulz: Romania este sprijinita de institutiile europene in lupta impotriva coruptiei

Data publicarii: 31-10-2012 | Politica

Romania este sprijinita de institutiile europene in lupta impotriva coruptiei, a afirmat, miercuri, in plenul Parlamentului de la Bucuresti, presedintele PE, Martin Schulz.

"Ma cunoasteti ca prieten al Romaniei si ca un om foarte sincer. (...) Este o veste (presuspendarea programelor cu fonduri europene - n.r.) foarte greu de digerat, care arata faptul ca procesul de reforma nu a fost finalizat. La fel nici lupta impotriva coruptiei nu a fost finalizata, dar vreau sa va asigur ca nu sunteti singuri in aceasta lupta - institutiile europene va sustin", a spus Martin Schulz. 

Presedintele Parlamentului European a evidentiat ca UE e mai mult decat un spatiu economic, ca Uniunea reprezinta un spatiu de valori - democratia, statul de drept, drepturile omului, drepturile fundamentale si drepturile minoritatilor nationale. 

"Noi suntem o comunitate a drepturilor. Am convenit asupra unor valori comune care se aplica tuturor membrilor, nu doar Romaniei. Vreau sa subliniez ca uneori se face o anumita discriminare care nu poate fi acceptata. Am definit standarde care trebuie sa fie valabile pentru toti, pentru Romania, la fel ca si pentru orice alta tara. Institutiile europene trebuie sa ia masurile necesare ca toate criteriile comune sa fie aplicate", a afirmat Schulz. 

Presedintele PE a amintit de aderarea, in urma cu cinci ani, a tarii noastre la UE, prin care "Romania a scapat de o dictatura brutala, a revenit in mijlocul familiei europene, a trecut de la dictatura la democratie, de la economia socialista catastrofala la economia de piata". 

Sursa: AGERPRES