Noul terminal de plecari al Aeroportului Otopeni va fi inaugurat pe 6 noiembrie

Data publicarii: 01-11-2012 | Turism

Noul terminal de plecari al Aeroportului Henri Coanda (Otopeni) va fi inaugurat pe 6 noiembrie, costurile ridicandu-se la 52 de milioane de euro, a declarat, miercuri, directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Valentin Iordache, cu ocazia unei conferinte de presa organizata de Wizz Air.

"Extinderea de terminal va fi inaugurata pe 6 noiembrie. Este un proiect de care suntem mandri si a carui constructie a fost finalizata in putin mai mult de un an de zile, lucrarile incepand in iunie 2011", a precizat Valentin Iordache. 

Terminalul de Plecari are o extindere de 19.600 de metri patrati, in conditiile in care acesta avea circa 20.000 de metri patrati. 

Acesta va avea 52 de ghisee de check-in suplimentar, care se adauga celor 52 existente. Cele opt porti noi de imbarcare pentru trafic intern si Schengen vor asigura in sfarsit capacitatea suficienta pentru curse interne in acest moment si vor inlocui cele patru porti de imbarcare pe o suprafata total insuficienta, cea utilizata in prezent de compania TAROM. 

"Pentru prima data de cand inauguram terminale de aeroport, spatiile comerciale vor fi functionale la data inaugurarii. Deci, practic, aceasta extindere de terminal va fi complet functionala din ziua intrarii in functiune, cum spuneam, la inceputul lunii noiembrie", a adaugat directorul de comunicare al CNAB. 

Potrivit acestuia, odata cu extinderea terminalului, vor putea fi prelucrate de doua ori mai multe curse decat in prezent, dar cu mult mai putina aglomeratie. Mai exact, capacitatile finale ale terminalelor de pasageri de la Aeroportul Henri Coanda presupun 4.500 de pasageri pe ora de varf, jumatate pe fluxul de plecari, jumatate pe fluxul de sosiri, peste 100 de ghisee de check-in la care se adauga ghiseele de sub-service, 32 de porti de imbarcare din care 14 cu pasarele de imbarcare/debarcare si opt noi porti, care vor aduce un spor de confort pentru cursele interne, sase benzi de bagaje pe sosiri si o capacitate de sase milioane de pasageri pe an. 

"Vreau sa fac o precizare: noi (Aeroportul Henri Coanda - n.r.) deja aveam un trafic de peste 7,5 milioane de pasageri, iar nivelul de servicii B este deja la nivel Business. Practic, la un hub la nivel european, nivelul de servicii mai mult decat satisfacator pentru pasageri - C - care este considerat foarte bun, este cel cerut, iar la nivel de servicii C pentru Aeroportul Henri Coanda capacitatea va fi undeva intre 11,5 si 12 milioane de pasageri pe an. Avem capacitate suficienta ca in urmatorii ani sa nu vina din nou aglomeratia peste noi", a precizat Valentin Iordache. 

Din 25 martie, Aeroportul Henri Coanda a preluat cursele low-cost de pe Aeroportul Baneasa, iar traficul de pasageri a crescut, astfel, cu 45% la aterizari si cu 30% la decolari.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: