Uraganul Sandy: Numarul mortilor a ajuns la 24 la New York

Data publicarii: 01-11-2012 | International

Numarul persoanelor care si-au pierdut viata la New York ca urmare a trecerii uraganului Sandy a ajuns miercuri la 24, a informat politia din metropola americana, relateaza AFP.

Bilantul anterior, oferit marti seara de primarul New York-ului, Michael Bloomberg, era de 18 morti. 

Majoritatea persoanelor decedate au fost victime ale prabusirii copacilor smulsi din radacina de rafalele de vant violente ce au insotit uraganul, care a atins uscatul luni seara. Alte corpuri neinsufletite au fost gasite in cartierele inundate ale orasului. 

Mai mult de 500.000 de persoane erau in continuare private miercuri de energie electrica in New York, dintre care jumatate in Manhattan. Scolile au ramas inchise, la fel si tunelurile rutiere, cu exceptia tunelului Lincoln, si va fi nevoie de mai multe zile pentru ca situatia sa revina la normal, au precizat autoritatile. 

Desi aeroporturile internationale John F.Kennedy si Newark Liberty, care deservesc New York-ul, au fost redeschise miercuri dupa ce ele au fost inchise luni din cauza trecerii uraganului Sandy, zborurile sunt inca limitate. 

In metropola, metroul ramane o problema majora: kilometri de coridoare au fost inundate, impiedicand traficul pe una dintre cele mai vechi retele din lume - 108 de ani, cu care circula in fiecare zi aproximativ 5,5 milioane de pasageri.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: