BCR: Bancile se vor orienta catre creditarea in lei si in 2013

Data publicarii: 05-11-2012 | Finante-Banci

Bancile se vor orienta catre creditarea in lei, chiar daca isi vor mentine ofertele in euro, tendinta care se poate contura semnificativ in prima parte a anului 2013, a declarat sefa Credite Garantate la BCR, Ioana Mihai.

"Primul pas in favoarea creditarii in lei a fost facut de Banca Nationala a Romaniei, prin modificarile impuse prin Regulamentul 24/2011 si, in prezent, se observa si in piata o promovare mai intensa a creditelor in lei. 

Pasul facut de BCR nu face decat sa intareasca acest mesaj si suntem increzatori ca ceilalti competitori, chiar daca vor mentine sau nu ofertele in euro, vor urma totusi aceasta tendinta, care este cea mai potrivita pentru consumatori. Aceasta tendinta s-ar putea contura semnificativ in urmatorul semestru", a mentionat Ioana Mihai.

Banca Comerciala Romana a anuntat, in octombrie, ca si-a adaptat oferta de creditare la tendintele pietei si ale cadrului de reglementare privind protejarea clientilor, lansand o noua oferta de imprumuturi garantate in lei destinata cumpararii, modernizarii sau constructiei de locuinte (Casa Mea) ori pentru nevoi personale (Maxicredit).

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: