Ponta: Cotele diferentiate pentru cei cu venituri foarte mici pot scadea la 8% si 12%

Data publicarii: 06-11-2012 | Economie

Premierul Victor Ponta a declarat, referindu-se la programul de guvernare pe care il va propune USL, ca in 2012-2016 cotele diferentiate pentru cei cu venituri foarte mici pot scadea pana la 8% si 12%, cota principala ramanand insa 16%.

"Cotele diferentiate in perioada 2012-2016 pentru cei cu venituri foarte mici pot scadea pana la 8 si 12%, insa cota principala ramane 16%", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Intrebat daca masura aplicarii TVA de 9% la alimente va fi inclusa in programul de guvernare, Ponta a raspuns afirmativ, el precizand ca impactul bugetar al acestei masuri trebuie negociat cu partenerii financiari internationali.

"Da, dar, dupa cum stiti, in proiecul de buget pe 2013 impactul bugetar al acestei masuri trebuie prezentat foarte clar si trebuie negociat cu partenerii nostri internationali", a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a facut referire si la problema aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, dupa ce guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat pentru "New York Times" ca aderarea in 2015 nu mai intra in discutie. Ponta a declarat ca Romania trebuie sa mearga pe drumul Poloniei, fiind in favoarea unei Europe inchegate, fara a considera 2015 "batut in cuie".

Integral in Adevarul