Vanzarile de Samsung Galaxy S III au depasit pragul de 30 de milioane

Data publicarii: 06-11-2012 | IT&C

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a anuntat luni ca vanzarile globale de smartphone-uri Galaxy S III au depasit pragul de 30 de milioane in aproximativ cinci luni de la lansare, transmite AP.

Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, a lansat modelul Galaxy S III in luna mai a acestui an si in primele 50 de zile a vandut deja peste 10 milioane exemplare. 

Grupul sud-coreean a precizat ca modelul Galaxy S III se vinde intr-un ritm mult mai rapid decat predecesorul sau - Galaxy S II - anuntat in urma cu un an. Galaxy S II a avut nevoie de 14 luni pentru a ajunge la 30 milioane de exemplare vandute. 

In septembrie, Samsung anunta ca Galaxy S III a avut nevoie de doar 100 de zile pentru a ajunge la pragul de 20 de milioane de unitati, de trei ori mai repede decat predecesorul Galaxy S II si de sase ori mai repede decat Galaxy S. 

Noul Galaxy S III are o diagonala de 4,8 inci, un procesor quad core de 1.4 Ghz si 1Gb RAM, ecran HD Super AMOLED cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli si o camera principala capabila sa inregistreze imagini la 8 MP. Sistemul de operare este Android 4.0, personalizat cu interfata Samsung TouchWiz. 

Samsung Electronics a estimat recent ca va obtine un profit operational record de 7,3 miliarde de dolari in trimestrul trei, aproape dublu fata de cel inregistrat anul trecut, deoarece vanzarile solide de televizoare de ultima generatie si smartphones-uri Galaxy au compensat reducerea comenzilor pentru cipuri si ecrane de la rivala Apple. 

Nomura Securities estimeaza ca Samsung a vandut 60 milioane de telefoane mobile inteligente in perioada iulie-septembrie 2012, inclusiv 18 milioane de modele Galaxy S III. 

Sursa: AGERPRES