Asociatia Romana de Actuariat (ARA) a devenit membru al Groupe Consultatif Actuariel Europeen (GC)

Data publicarii: 07-11-2012 | Finante-Banci

Adunarea Generala a Groupe Consultatif Actuariel Europeen (GC), organizatie care grupeaza Asociatiile Actuariale din Uniunea Europeana, a confirmat in data de 05 noiembrie 2012 primirea Asociatiei Romane de Actuariat (ARA) ca membru cu  drepturi depline in cadrul organizatiei.

Groupe Consultatif Actuariel Europeen (GC) a fost infiintata in anul 1978 cu scopul de a reprezenta profesia actuariala in raporturile cu institutiile Uniunii Europene si de a participa  la imbunatatirea legislatiei europene care are impact asupra profesiei actuariale. 

GC ofera un forum de discutii in cadrul asociatiilor din Europa, iar comentariile si recomandarile pe care organizatia le formuleaza in numele asociatiilor nationale sunt pe deplin independente de interesele industriei de asigurari. In acelasi timp GC este o institutie direct implicata in legislatia europeana din domeniul asigurarilor si pensiilor private. Nu in ultimul rand trebuie precizat ca GC numara in prezent 37 de asociatii membre din 35 de tari europene si reprezinta aproximativ 20.000 de actuari din Uniunea Europeana.

Prin aderarea la GC, ARA isi impune o ridicare semnificativa a calitatii cerintelor profesionale si educationale. Incepand cu data intrarii in noua organizatie, membri ARA vor trebui sa raspunda unor cerinte suplimentare de dezvoltare profesionala continua si de aplicare a standardelor asociatiei in special in randul membrilor cu drepturi depline.

”ARA este pregatita sa isi intensifice relatiile existente si sa stabileasca noi relatii, formale, cu diverse institutii de asigurari si pensii din Romania” a declarat Leandru-Florin Ginghina, Presedintele ARA.

Mai multe informatii despre Groupe Consultatif Actuariel Europeen se pot gasi pe www.gcactuaries.ro

N.R.: ACTUARIAT s. n. Totalitatea operatiilor si normelor pe baza carora, folosind teoria probabilitatilor si statistica matematica, se efectueaza calcule financiare (privitoare mai ales la asigurari).

Ultimele stiri pe BankNews.ro: